Leakomatic M3i

Usein kysyttyjä kysymyksiä Leakomatic M3i

Voinko liittää Leakomaticin kodin automaatio- tai hälytysjärjestelmään?

Kyllä voit. Leakomatic vesivuotovahdit ovat liitettävissä ja ohjattavissa erillisten automaatio- ja hälytysjärjestelmien kautta.

Valikoimassamme on myös mm. Verisure ja Sector Alarm hälytysjärjestelmiin yhteensopiva hälytysjärjestelmäohjaus.

Voiko Leakomatic M3i:n asentaa mihin asentoon tahansa?

Kyllä, Leakomatic M3i voidaan asentaa sekä pysty- että vaakasuoraan putkeen.

Miten M3i-mallin vuototestit toimivat?

Leakomatic M3i suojaa käyttövesijärjestelmää vuorokauden ympäri virtaus- ja piilovuodoilta. Laite tarkistaa myös putkiston kunnon monta kertaa vuorokaudessa, ja mittaa käyttövesijärjestelmän painetta jatkuvasti.

Virtaustesti suojaa taloa suurilta virtausvuodoilta. Suurempi virtaus aiheuttaa nopean paineenlaskun, joka jatkuu virtauksen kestäessä. Yksikkö hälyttää ja sulkee vedentulon, jos vesi virtaa asetettua aikaa kauemmin. Kotona- ja Poissa-asennoille voidaan määritellä eripituiset virtausajat.

Tiiviystesti suojaa taloa piilovuodoilta. Venttiili suljetaan vuorokauden kuluessa 4 kertaa 20 minuutin ajaksi.  Samassa yhteydessä toteutetaan putkiston painekoe. Jos paine laskee tietyn arvon alapuolelle, painekoe katsotaan epäonnistuneeksi. Vesimäärä, johon yksikkö reagoi, riippuu putkiston koosta. Mikäli tarvitset vettä, yksikkö keskeyttää kokeen ja jatkaa automaattisesti myöhemmällä ajankohdalla.

Jos vuorokauden aikana ei ole suoritettu yhtään vuototestiä onnistuneesti, Leakomaticin järjestelmä varoittaa. Mikäli ongelmaan ei puututa, järjestelmä katkaisee vedentulon automaattisesti ja laite antaa hälytyksen. Poikkeus on Poissa-tilan virtaushälytys, jolloin mitään varoitusta ei anneta ennen veden automaattista katkaisemista.

Miten Kotona-, Poissa- ja Ohitus-tilat toimivat?

Leakomaticissa on kolme käyttöasetusta. Käyttöasetuksen valitset painamalla Käyttöasetus-painiketta. Lyhyt painallus vaihtaa Kotona- ja Poissa-tilan välillä. Pidempi painallus aktivoi Ohitus-tilan.

Kotona-tila sallii pidempiä virtauksia ja käytetään kun asunnossa ollaan paikalla.

Poissa- tila ei salli vedenkulutusta. Suosittelemme, että tätä tilaa käytetään kun kotoa ollaan pois pidempiä aikoja. Parhaimman suojan saat, kun käytät tätä tilaa aina poistuessasi kodistasi.

Ohitus-tila kytkee pois hälytys- ja veden katkaisutoiminnon tietyksi ajaksi. Käytä tätä tilaa, kun haluat käyttää vettä rajattomasti, esimerkiksi nurmikon kastelua varten.

Miten aktivoin M3i:n etäohjauksen?

Näyttöyksikkö kytkeytyy Leakomatic Cloud pilvipalveluun sisäänrakennetun WiFin
kautta. Ennen palvelun käyttöä näyttöyksikkö on rekisteröitävä pilvipalveluun.

Tarkista, että tilassa, johon M3i-yksikkö asennetaan, on WiFi-yhteys. Pelkän yhteyden signaalivoimakkuuden (pylväiden määrä) tarkistus puhelimesta ei riitä, koska se kertoo pelkästään vastaanoton tasosta. Tarkista signaalin voimakkuus ja  laatu käyttämällä internet-selainta. Asennusta varten tarvitaan sen WiFi-verkon nimi ja salasana, johon haluat yhdistää
M3i-yksikön.

Pilvipalvelu avautuu selaimeen osoitteesta https://cloud.leakomatic.com
tai käyttämällä Leakomatic-sovellusta, joka on ladattavissa palveluista Google Play
tai Applen App Store.

1. Avaa Cloud selaimella tai lataa sovellus ja käynnistä se.
  2. Luo Leakomatic Cloud -tili valitsemalla ”sign up” ja syötä tilitietosi.
  3. Saat vahvistuslinkin sisältävän sähköpostin sähköpostiosoitteen
    oikeellisuuden tarkistamiseksi. Valitse linkki aktivoidaksesi uuden Cloudtilisi. HUOM! Jos vahvistusviesti ei näy postilaatikossasi, tarkista myös roskapostisi.
  4. Voit nyt kirjautua pilvipalveluun ja sovellukseen uudella tililläsi. Muista
    merkitä salasanasi turvalliseen paikkaan.

Jos sinulla on jo Leakomatic Cloud -tili, voit lisätä useampia laitteita samaan tiliin
sovelluksen tai selaimen kautta.

Mitkä ovat M3i-mallin huoltotoimenpiteet?

Suorita seuraavat toimenpiteet kerran vuodessa:

• Tarkista että Virtausindikaattori välkkyy kun vettä lasketaan. Huomioi että
    järjestelmässä on normaalisti muutaman sekunnin viive.
  • Magneettiventtiili tulee tarkistaa säännöllisesti. Aseta järjestelmä Poissatilaan,
    laske vettä hanasta ja varmista että järjestelmä sulkee veden tulon.

Mikä on näytössä oleva sininen valo-diodi?

Näytössä oleva sninen LED-valo, johon on merkitty TEST, on testi-indikaattori. Indikaattori vilkkuu, kun tiiviystesti on meneillään, ja palaa jatkuvasti laitteen seuratessa havaitsemaansa virtausta.

Mikä on näytössä oleva punainen valo-diodi?

Näytössä oleva punainen LED-valo, johon on merkitty VALVE, on venttiili-indikaattori. Merkkivalon palaessa venttiili on kiinni eikä vesi pääse virtaamaan venttiilin läpi. Venttiili on normaalisti kiinni hälytyksen yhteydessä ja tiiviystestiä suoritettaessa.

Mikä on näytössä oleva vihreä valo-diodi?

Näytössä oleva vihreä LED-valo, johon on merkitty NETWORK, on verkkoindikaattori. Merkkivalo on sammunut, kun laitteessa ei ole virtaa, vilkkuu laitteen ollessa asennustilassa ja palaa jatkuvasti laitteen ollessa toiminnassa ja yhdistettynä Leakomatic Cloud -palveluun.

Miten asetukset muutetaan M3i-mallissa?

M3i-yksikön asetukset määritetään sovelluksessa tai verkossa ja sitä varten laitteen on oltava online-tilassa. Lisätietoja asetuksista löydät Leakomatic M3i:n käyttöohjeessa.

Miten M3i:n pakkasvahti toimii?

Pakkasvahti on putkistojen jäätymistä valvova ja estävä toiminto. Pakkasvahti valvoo ympäristön lämpötilaa, hälytttää ja katkaisee tarvittaessa vedentulon jos lämpötila laskee +3 asteeseen tai alle. Lämpötilan hälytysraja on asetettavissa M3i:n asetusvalikossa.

Vuodonetsintäopas

Suosittelemme, että aloitat tutustumalla vuodonetsintäoppaaseemme.

Lataa opas